FAQ- Veelgestelde vragen

Fraud Detector is een initiatief van Nederlandse bodem, gericht op het veiliger maken van het internet. Dit doen wij door internetfraude tegen te gaan. Het doel is een platform te worden waar adviezen, informatie en diensten gecombineerd worden op het gebied van internetfraude voorkomen. Ons belangrijkste hulpmiddel voor consumenten is onze websitetest waarmee iedereen binnen enkele ogenblikken de betrouwbaarheid van elke Europese website kan testen.

Internetfraude wordt elk jaar groter en veroorzaakt jaarlijks steeds meer schade. Zowel bedrijven als consumenten worden de dupe van cybercriminelen. Fraud Detector probeert internetfraude te voorkomen door een aantal diensten te leveren. Met onze websitetest kunnen consumenten nepwebsites detecteren en zo voorkomen dat ze hun geld overmaken naar een malafide bedrijf dat het product niet levert.

De initiatiefnemer achter Fraud Detector is een Nederlands cybercrime-onderzoeksbureau, BSM Business Security Management B.V. Dit bedrijf doet sinds 2004 cybercrime-onderzoeken en levert advies, met name aan bedrijven.

Er zijn nog maar weinig diensten van deze aard die zich specifiek op Europa richten. Veel nepwebsites draaien buiten Europa. Deze zijn door onze websitetest hierdoor sneller te detecteren. Daarnaast moeten Europese bedrijven zich houden aan Europese wet- en regelgeving. Wanneer een bedrijf binnen Europa zich schuldig heeft gemaakt aan fraude is deze eenvoudiger op te sporen.