Social media gehackt? Alle tips en officiële links op een rijtje!

Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker: een social media account wordt gehackt. Dit is natuurlijk vervelend, omdat de hacker hiermee berichten op uw pagina’s kan posten of berichten kan versturen naar uw contacten, maar het is ook gevaarlijk, omdat de hacker toegang krijgt tot uw persoonlijke gegevens. Zijn uw socials gehackt en wilt u weten op welke pagina u hiervoor terecht kan of hoe u contact kunt opnemen met een platform? Wij hebben een overzicht gemaakt van officiële websitelinks en contactmogelijkheden voor de grootste social media platforms. Uw wachtwoord wijzigen, contact opnemen met een helpdesk of de controle over uw gehackte account terugkrijgen en uw account voor de toekomst beschermen? Met dit overzicht ziet u meteen waar u kunt beginnen. 

Mist u een link naar een website? Neem dan contact met ons op. Dan voegen wij uw site misschien wel toe!

Social media platforms

Wat kan u doen als uw social media account is gehackt?

Als u gehackt bent, zijn er twee mogelijkheden. Als u nog kan inloggen is de eerste stap om het wachtwoord te wijzigen. Dit kan eenvoudig via een bovenstaande link. De tweede stap is twee-factor authenticatie inschakelen (als dit mogelijk is). Hierdoor zorgt u dat niemand alleen met uw wachtwoord kan inloggen, maar dat er ook nog een tweede verificatie nodig is. Voor hackers is deze tweede verificatie moeilijk te omzeilen. Neem hierna altijd contact op met het platform en breng ze op de hoogte van de hack. Het wachtwoord wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen zijn altijd de eerste stappen. Platforms bieden soms nog meer opties. Deze kunt u vinden via de link hierboven: mijn account is gehackt. 

Helaas is het niet altijd zo simpel. Soms kan u niet meer inloggen in uw account. Hiervoor kunt u in de meeste gevallen contact opnemen met het bedrijf. Soms is dit via een online contactformulier en moet u eerst op een aantal vragen antwoord geven. Ook kunt u altijd kijken op de pagina “Mijn account is gehackt” van het social media bedrijf. Hier staan meer tips over de oplossingen van dat platform. 

 

Een hack voorkomen is beter dan genezen

In veel gevallen achterhaalt de hacker het wachtwoord van het social media account. Hierdoor zijn de meeste hacks eenvoudig te voorkomen met onderstaande stappen:

  1. Gebruik een sterk wachtwoord. Hiervoor geldt: hoe langer hoe beter (minimaal 10 karakters), een combinatie van cijfers, vreemde tekens, letters en hoofdletters. Hierdoor is een wachtwoord lastiger te achterhalen. 
  2. Gebruik één wachtwoord niet voor meerdere accounts. Hierdoor voorkomt u dat één gehackt account kan leiden tot problemen op verschillende platforms.
  3. Stel twee-factor authenticatie in. Dit is een van de belangrijkste stappen om een hack tegen te gaan. Hiermee zorgt u ervoor dat een hacker meer dan alleen uw wachtwoord nodig heeft om in te loggen.
 

Mist er een social media platform?

Mist er in uw ogen een social media platform? Neem dan contact met ons op. Wij staan altijd open voor suggesties en misschien voegen wij uw suggestie wel toe!

Meer over Fraud Detector:

 

Fraud Detector ontwikkelt tools en verzamelt informatie om internetfraude tegen te gaan. Zo hebben wij een websitetest ontwikkeld waarmee iedereen gratis kan testen of een website betrouwbaar is. Onze tools en informatie blijven voor iedereen gratis beschikbaar. 

 

Wilt u ook helpen internetfraude tegen te gaan? Deel dan deze site met vrienden en familie. 

controleer betrouwbaarheid van webshop met Fraud Detector