Meld een fraude website

Help ons Europa digitaal een stukje veiliger te maken! Meld een fraude website bij ons via het meldingsformulier om zo schade bij anderen te voorkomen. 

Hoe?

Een fraude website melden is eenvoudig:

Vul onderstaand formulier in. Elke inzending wordt handmatig beoordeeld. Als wij denken dat de melding terecht is worden ze toegevoegd aan de blacklist. U kunt eventueel e-mailadres achterlaten. Wij zullen dit uitsluitend gebruiken om te communiceren over de website die u heeft gemeld. Formulieren voorzien van e-mail worden eerder in behandeling genomen, maar ook zonder uw e-mailadres wordt de gemelde website beoordeeld.

Meld een fraude website via ons onderstaande meldingsformulier:​Toelichting bij het formulier:

U kunt websites opgeven waarvan u denkt dat dit nep- of frauduleuze websites zijn.

Wat kunt u niet melden?

  • Websites die niet in een Europese taal zijn opgesteld en/of buiten Europa zijn ondergebracht. Doe eventueel eerst onze websitetest om te kijken of de website binnen Europa is ondergebracht. Een uitzondering hierop zijn websites afkomstig uit de V.S. Hierover kunnen wij wel uitspraken doen.
  • Handelsplatforms die wel echt zijn maar waar u schade heeft, bijvoorbeeld Ebay of Marktplaats. Meld fraude op een handelsplatform altijd bij de organisatie zelf.
  • Wij registeren geen afzenders van telefoontjes, e-mails, whatsappberichten of andere communicatiekanalen. Als u via een dergelijk bericht naar een nepwebsite wordt gelokt willen wij de website wel graag van u horen.

 

Wij werken op dit moment nog niet samen met opsporingsinstanties of de politie. Als u schade heeft opgelopen raden wij u aan om ook aangifte te doen bij de politie.