Handige links:
Huidige beschikbare gratis tests, tools en websites voor particulieren

Project Honeypot:

Project Honey Pot is een webgebasseerd honeypot-netwerk. Het maakt gebruik van software die is ingebed in websites. Het verzamelt informatie over de IP-adressen die worden gebruikt bij het verzamelen van e-mailadressen in spam, bulkmail en andere e-mailfraude.

Internet.nl:

Hier test u zelf de veiligheid van websites. Deze test is ontwikkeld door SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) in samenwerking met de Nederlandse overheid en is vooral handig voor websitebouwers en marketingpersoneel.

MX toolbox:

Een handige website voor systeembeheerders, beheerders van DNS en e-mailsystemen, en natuurlijk voor andere geïntereseerden. Er zijn tientallen gratis tests te doen voor met name e-mailservers.

Scamadviser:

Een vergelijkbare website als Fraud Detector, echter met name gericht op de Amerikaanse markt en op Amerikaanse websites. Voor Europese websites is Scamadviser op dit moment nog minder geschikt.

Have I been powned:

Een erg nuttige website waar u zelf kunt kijken of uw e-mailadres betrokken is geweest bij een hack.

 

Wil u weten bij welke website van uw bank is, hoe u uw pinpas kunt blokkeren of op welk telefoonnummer u uw bank kunt bereiken? Klik dan op onderstaande knop.

Heeft u een handige link voor ons, waarvan u denkt dat deze in het rijtje thuishoort?

We zullen links toevoegen wanneer we dit een waardevolle toevoeging vinden.