De SPF emailtest

Fraud Detector heeft voor u een gratis en eenvoudige SPF emailtest ontwikkeld. Hiermee kunt u zelf testen of uw e-mail goed is ingesteld.

Hoe werkt de SPF emailtest?

U kunt vanaf elk gewenst apparaat (laptop, mobiel, tablet e.d.) een e-mail sturen naar:

[email protected]

Of druk op de groene knop ‘E-mailtest’. Binnen enkele seconden tot maximaal een paar minuten ontvangt u in uw mailbox het antwoord op de test en leest u voor elk apparaat of de e-mail goed is ingesteld. Ontvangt u geen e-mail retour of denkt u dat de uitslag niet klopt? Wacht dan circa één uur en controleer uw eigen spambox. Is er nog geen e-mail ontvangen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. We helpen u graag verder.

U zult verder nooit ongevraagd een e-mail van ons ontvangen.

Heeft u een bedrijf en is de uitslag voor één of meerdere apparaten niet positief? Klik dan hier om naar de mogelijkheden te gaan voor het oplossen van technische problemen.

Mogelijke uitkomsten van de e-mailtest:

Donkergroen (1) of lichtgroen (2):

Uw e-mail is goed ingesteld. Spammers kunnen niet zomaar van uw e-mailadres gebruik maken en uw e-mail zal goed aankomen bij uw relaties, vrienden en klanten.

Geel (3):

Uw SPF-record is wel aanwezig in de e-mail en in de DNS-server, maar niet strikt genoeg ingesteld. Uw e-mail zal wel aankomen, maar spammers kunnen te gemakkelijk gebruik maken van uw e-mailadres.

Oranje (4): 

Uw e-mail zal lastig of niet goed aankomen, maar spammers kunnen geen misbruik maken van uw e-mailadres.

Rood (5):

Uw e-mail komt waarschijnlijk in de spambox terecht, of komt helemaal niet aan. Spammers kunnen uw e-mailadres eenvoudig misbruiken door via uw e-mailadres spam- en virusmails te verspreiden.