Sponsor Fraud Detector!

Fraud Detector heeft inmiddels een aantal handige en gebruiksvriendelijke tools ontwikkeld om consumenten te beschermen tegen cybercrime. We willen deze diensten verder verbeteren en hebben nog andere ideeën om consumenten en bedrijven, in eerste instantie binnen Nederland, te beschermen tegen internetfraude. Hiervoor hebben we uw hulp nodig. Sponsor Fraud Detector zodat we kunnen doorontwikkelen.

Meer uitleg over sponsoring en onze visie

Fraud Detector beschikt momenteel over de volgende diensten:

 • Websitetest
 • E-mail SPF-test
 • Een checklist om de veiligheid en betrouwbaarheid van een website te beoordelen
 • Binnenkort een checklist voor Social Media accounts (en wat te doen bij problemen).


Voor informatie over deze diensten kunt u terecht op de pagina’s voor deze diensten.

Het komt steeds vaker voor: Particulieren die geld kwijt zijn door in goeder trouw online producten te kopen die achteraf niet geleverd worden, of in zeer slechte kwaliteit verkeren. Veel frauduleuze webshops zijn in slechts één dag uit de grond gestampt. Het is daardoor voor instanties tegen deze fraude lastig om snel preventief te handelen tegen nepwebsites.

Fraud Detector wil hier iets aan doen. We hebben een intelligente websitetest ontwikkeld waarmee we met 98 % zekerheid kunnen beoordelen op betrouwbaarheid. Op de resterende 2 % doen we handmatig controles. Met onze websitetest kunnen we waarschuwen wanneer we denken dat een URL niet veilig is. Op deze manier kunnen we consumenten waarschuwen voor nepwebsites en ze behoeden van een aankoop bij criminelen. Dit is het startpunt van Fraud Detector. We willen echter meer: de betrouwbaarheid van onze websitetest moet onderhouden worden aangezien er nieuwe ontwikkelingen bijkomen en verwerkt moeten worden. Ook willen we onze diensten uitbreiden om zo consumenten, én bedrijven, beter van dienst te zijn.

Bedrijven kunnen op de website diensten inkopen rondom het beveiligen van e-mail en websites. De inkomsten die hiermee binnenkomen kunnen we in de gratis tooling gebruiken voor de consumentenmarkt. Maar daar redden we het niet mee. De EV voor bedrijven is bijvoorbeeld kosten dekkend maar niet winstgevend. We hebben sponsoring nodig van bedrijven die net als wij de noodzaak inzien van meer bewustwording.

Een impulsieve aankoop bij een online aanbieding is vaak de reden dat mensen achteraf zien dat ze niet goed hebben gekeken of hebben nagedacht. Het idee van een buitenkansje maakt dat mensen zonder logisch nadenken een online aankoop doen en hun gegevens insturen en invullen. Dit kan achteraf veel negatieve gevolgen geven: leningen worden afgesloten, persoonsgegevens en creditcardgegevens worden achtergelaten.

Een eenvoudige controle bij Fraud Detector kan veel op dit gebied veel schade voorkomen. Wanneer consumenten voor de aankoop eerst een eenvoudige test doen, hoeveel slachtoffers van cybercriminaliteit zou dat besparen? Dagelijks wordt onze websitetest veel gebruikt om te controleren of een website veilig is. We willen dat dit nog meer gebeurd, om zo meer schade te voorkomen.

Sponsoren jullie ons, zodat we onze bekendheid verder kunnen vergroten en onze tools uit kunnen breiden en nog meer kunnen onderhouden?

Wat bieden we u als exposure?
Uw bedrijfslogo zal getoond worden aan de bezoekers van de website van Fraud Detector. We zullen uw logo op de belangrijkste pagina’s van Fraud Detector plaatsen. In een nieuwsartikel vertellen wij waarom we blij zijn met u als onze sponsor, tenzij u dat niet wilt natuurlijk. Op social media komt een post van uw bedrijf. Een pagina voor u en waarom u ons initiatief ook een warm hart toedraagt is ook een mogelijkheid. Daarnaast krijgen sponsoren gratis toegang tot onze Extended Validation. Heeft u zelf specifieke wensen en eisen om als sponsor te willen opereren? Wij horen het graag en zullen vervolgens samen met u de mogelijkheden bekijken. We willen graag sponsoring van bedrijven met een maatschappelijk betrokken karakter.

Willen jullie iets organiseren rondom cybercrime en consumenten? Wij kunnen in dat geval natuurlijk meehelpen en jullie bijstaan, zodat we elkaar versterken.

Wat is het verschil tussen ons platform en de bestaande keurmerken rondom ‘veilige’ websites?
Huidige initiatieven waarop mensen vooraf gewaarschuwd worden zijn beperkt tot keurmerken, maar lang niet alle websites hebben een keurmerk. Er zijn zelfs nepwebsites met nepkeurmerken in omloop die er heel mooi uitzien, maar er dus helaas voor zorgen dat een dergelijk keurmerk bewust valse verwachtingen schept. Aanbieders van keurmerken hebben last van versnippering, waardoor consumenten niet meer weten welk keurmerk echt is. Ditzelfde geldt voor websites waar neppe recensies worden gemaakt. Fraud Detector is niet na te maken en daarmee voor consumenten altijd betrouwbaar!

Claim als eerste in uw segment
Per segment mag een sponsor ons initiatief steunen zodat u geen concurrentie hoeft te verwachten.
Claim uw unieke plek in één van de volgende segmenten:

 1. Telecommunicatie
 2. Internetprovider
 3. Retail
 4. Bank
 5. Online betaaldienst
 6. Overheid
 7. Reisbranche


Per jaar wordt het sponsorcontract geëvalueerd op basis van het aantal bezoekers. Afhankelijk van de groeisnelheid wordt het sponsorbedrag bijgesteld. Per jaar kunt u vooruit betalen zonder verplichtingen.
Andersom versterkt uw merk ook ons initiatief zodat we kunnen blijven ontwikkelen. We gaan voor Fraud Detector een 100% transparant financiële verantwoording publiceren, zodat u ziet dat uw geld voor Fraud Detector gebruikt wordt.

Heeft u nog vragen of suggesties? We horen het graag.