Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Nederlandse Vlag - Fraud Detector NL
UK Flag, Link to Fraud Detector EU
Foto van Fraud Detector

Fraud Detector

Wilt u andere mensen helpen en internetoplichting voorkomen? Deel dan dit bericht.

Samen pakken wij internetfraude aan!

Samenvatting nieuwsartikel:

De websitetest van Fraud Detector is nu nog krachtiger dankzij een vernieuwd AI-gedreven script. Met meer dan 40 variabelen geeft de nieuwe websitetest een betrouwbare uitslag. Checken of een website betrouwbaar is? Dat kan nu extra goed met onze vernieuwde websitetest!

Website checken? De websitetest van Fraud Detector maakt nu gebruik van een verbeterd AI-gedreven script!

De website checker van Fraud Detector gebruikt AI

De website checker van Fraud Detector: nu nóg krachtiger en betrouwbaarder

Sinds kort gebruikt onze website checker een verbeterd, volledig AI-gedreven script. Dit vernieuwde script analyseert meer dan 40 variabelen om nog beter te voorspellen of een website betrouwbaar is of niet. Of het nu gaat om een bekende webshop of een onbekende website, met de vernieuwde websitetest van Fraud Detector krijg je altijd een betrouwbare uitslag. Hoewel onze website checker betrouwbaarder is dan ooit, raden wij gebruikers aan om in combinatie met onze test ook zelf kritisch naar websites te kijken. Juist hierdoor, en door bijvoorbeeld zelf reviews te lezen, kan je zelf bepalen of je een goed gevoel hebt of niet bij de website.

Website checker van Fraud Detector - Gratis een website controleren op betrouwbaarheid
Website checker van Fraud Detector - Gratis een website controleren op betrouwbaarheid

Waarom is het verstandig om altijd een website te controleren?

Het is altijd verstandig om altijd een website te checken voordat je iets bestelt. Internet oplichters worden steeds creatiever in het namaken van websites, vaak met bijna dezelfde naam en uitstraling als een legitieme webshop. Deze scam-websites zijn ontworpen om je te misleiden, waardoor je denkt dat je te maken hebt met een betrouwbare partij. Helaas zien wij vaak dat mensen pas nadat ze een aankoop hebben gedaan de website controleren, en er dan achter komen dat ze zijn opgelicht.

Met onze vernieuwde website checker kun je dit voorkomen. Met slechts een paar klikken op de knop controleer je snel en eenvoudig of een website echt is of frauduleus. Zelfs als je de website al kent, is het slim om deze extra check te doen. Sommige sites gebruiken een URL die sterk lijkt op die van een bekende site, maar in werkelijkheid een geheel andere (en onbetrouwbare) website is.

Hoe werkt de verbeterde website checker?

Onze vernieuwde websitetest gebruikt een AI-gedreven script dat automatisch meer dan 40 variabelen analyseert. Hierdoor kan de website checker voor elke website ter wereld een resultaat geven. Goed om te weten is dat we ons vooral richten op Europese websites en websites die zich op de Europese markt richten. Wanneer een website wordt gehost buiten Europa of Noord-Amerika, kan dit soms een aanwijzing zijn voor een verhoogd risico op fraude, vooral als de website zich richt op Europese consumenten.

Wanneer een website wordt getest, wordt eerst gecontroleerd of deze op onze blacklist staat. Als er een melding wordt gedaan over een malafide website, onderzoeken wij deze grondig. Indien de website inderdaad frauduleus blijkt te zijn, voegen we deze toe aan onze blacklist.

Vervolgens verzamelt het script data over de website. Het analyseert onder andere:

  • De leeftijd en registratiegegevens van de website
  • Het type beveiligingscertificaat (SSL)
  • Waar de website wordt gehost (binnen of buiten Europa)
  • De HTML-inhoud van de website
  • De URL van de website

In totaal worden er meer dan 40 variabelen gebruikt! Nadat alle data is verzameld, wordt deze met behulp van AI geanalyseerd. Zodra dit proces is voltooid, krijg je de uitslag te zien.

Doordat ons nieuwe script meer variabelen gebruikt en een geavanceerder model hanteert, kan het iets langer duren voordat de uitslag beschikbaar is. Dit is helaas onvermijdelijk, maar het zorgt ervoor dat je een zo nauwkeurig mogelijk resultaat krijgt!

Doe je mee in de strijd tegen internetfraude?

Door gebruik te maken van onze websitetest, help je mee om het verbeterde model te trainen. Zo wordt de test steeds beter! Met de toename van internetoplichting is het extra belangrijk om fraude te voorkomen. Wil je in de toekomst nog makkelijker gebruikmaken van de website checker? Met onze Chrome-extensie kun je met slechts twee klikken controleren of een website betrouwbaar is of niet. Wel zo makkelijk!

Heeft onze websitetest je geholpen? Wij horen het graag! We staan altijd open voor feedback, dus neem gerust contact met ons op. Je kunt Fraud Detector ook gratis steunen! We krijgen namelijk een kleine commissie als je via ons wordt doorverwezen naar een site en daar een aankoop doet. Alleen als de site betrouwbaar is, verschijnt er een knop waarmee je naar de website kunt gaan. Dit kost jou niets, maar helpt ons om de website te onderhouden en de websitetest te blijven verbeteren. Bedankt!

Meer nieuws

Illustratieve afbeelding die de app van LastPass weergeeft.

Hack bij populaire wachtwoordmanager Lastpass

Eind 2022 meldde Lastpass, een van de populairste wachtwoordmanagers dat een externe partij toegang had gekregen tot belangrijke data, waaronder klantgegevens en back-ups van wachtwoordkluizen van klanten. Lees hier tips om veiliger met wachtwoorden om te gaan.

Lees meer»