Search
Close this search box.
Nederlandse Vlag - Fraud Detector NL
UK Flag, Link to Fraud Detector EU
Fraud Detector

Fraud Detector

Wilt u andere mensen helpen en internetoplichting voorkomen? Deel dan dit bericht.

Samen pakken wij internetfraude aan!

Samenvatting nieuwsartikel:

Let op mogelijke spyware in Apple software

Let op mogelijke spyware in Apple software

Deze week is er een nieuwe kwetsbaarheid naar buiten gekomen voor diverse Apple-producten. Apple heeft zijn gebruikers dan ook direct opgeroepen om een beveiligingsupdate te installeren. Deze update is noodzakelijk om te voorkomen dat de Pegasus-spyware van de NSO Group, een Israëlische softwareontwikkelaar, op de apparaten kan worden gezet.

De kwetsbaarheid zit in de iMessage-app. Via deze app kan malware op de apparaten worden gezet. Dit wordt gedaan via een afbeelding. Deze kan, zonder enige interactie met de gebruiker, op afstand het Apple-apparaat overnemen en zo bijvoorbeeld de camera en microfoon op afstand bedienen om zo de gebruiker te spioneren.
Het is daarom van groot belang om direct alle Apple-apparatuur te updaten met de nieuwste beveiligingsupdate. Zorg van tevoren dat uw apparaat voldoende is opgeladen voordat u de update installeert, zodat de update wordt afgemaakt.

Heeft u recent een afbeelding ontvangen in een verdacht bericht via iMessage? Het is verstandig om dan extra alert te zijn. Neem bijvoorbeeld contact op met de afzender via een andere telefoon om na te gaan of dit bericht inderdaad van de afzender afkomstig was.
Lees voor meer informatie bijvoorbeeld:
https://www.security.nl

Meer nieuws

Illustratieve afbeelding die de app van LastPass weergeeft.

Hack bij populaire wachtwoordmanager Lastpass

Eind 2022 meldde Lastpass, een van de populairste wachtwoordmanagers dat een externe partij toegang had gekregen tot belangrijke data, waaronder klantgegevens en back-ups van wachtwoordkluizen van klanten. Lees hier tips om veiliger met wachtwoorden om te gaan.

Lees meer»