Nieuws van Fraud Detector

Fraud Detector

Fraud Detector

Deel het nieuws en help elkaar om online fraude te verminderen.

Social media account gehackt - afbeelding

Help! Mijn social media account is gehackt!

Kan je niet meer inloggen? Of krijgen vrienden rare berichtjes van je? Misschien is je social media account wel gehackt!

Je hoort het steeds vaker: mensen die zijn gehackt op Snapchat, Instagram, Facebook, Twitter of een ander groot social media platform. Hacken gebeurt al lang niet meer alleen bij de meestgevolgde celebrities. Gelukkig zijn er maatregelen die je kan nemen om een hack te voorkomen en manieren om een gehackt account te herstellen. Wij hebben voor het gemak alles op een rijtje gezet!

Voorkomen is beter dan genezen

De meeste mensen weten dat het wachtwoord de belangrijkste bescherming is tegen hackers. Toch gaat het juist op dit punt vaak fout. Een wachtwoord dat te eenvoudig is, voor alle accounts gebruikt wordt of gedeeld wordt op onbetrouwbare sites, maakt de kans op een hack groot. Daarom is het belangrijk de legitimiteit van een site te checken bij twijfel (dit kan bijvoorbeeld met onze websitetest) en voor elk account een ander, sterk wachtwoord te gebruiken. Daarnaast kan een social media account ook beveiligd worden met een tweestapsverificatie. Dit betekent dat de hacker meer nodig heeft dan alleen je wachtwoord. Op onze nieuwe pagina vind je alle tips en tricks.

Alles op een rijtje

Ben je toch gehackt? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres voor tips om je account te herstellen. Bovendien hebben wij links naar alle handige pagina’s van de grootste social media platforms verzameld. Je ziet per platform:

  • Hoe je een wachtwoord kunt wijzigen (bijvoorbeeld na een hack)
  • De helpdesk, die hulp kan bieden als je door de hacker uit je account wordt gehouden
  • Uitgebreide stappenplannen bij een hack op een specifiek platform
  • Contactgegevens van desbetreffend platform

Sla onze nieuwe pagina op in je browser en deel ‘m met vrienden, want hoe meer mensen hun account goed beveiligen, hoe moeilijker het voor hackers wordt!

Nieuwsartikelen overzicht